Vertrouwenspersoon

De VCP van VCC92 is Mick Vermeulen. Hieronder kan je zijn voorstelstuk lezen.

 

Hallo allemaal,

 

Voor diegenen die mij nog niet kennen, mijn naam is Mick Vermeulen. Mij is gevraagd om de taak van VCP op me te nemen. Belangrijk hiervoor is dat jullie een beetje een idee krijgen van wie ik ben, dus hieronder een paar dingen over mij:

Ik ben 34 jaar en woon al mijn hele leven in Wormer. Ik ben getrouwd met Janine, die ook jaren lid is geweest van VCC, en vader van

James (nu ongeveer anderhalf jaar oud). Ik werk in het voortgezet onderwijs als docent Lichamelijke Opvoeding op het Huygens College

in Heerhugowaard. Dit doe ik sinds 2014. Ik ben op school naast het lesgeven betrokken bij de organisatie van meerdere kampen en ik ben mentor van een examenklas op het vmbo. Ik ben nu ongeveer 15 jaar lid van de VCC’92 en speel momenteel in heren 1.

Vanaf eind van dit seizoen neem ik dus de taak van VCP op mij. Deze functie is verplicht binnen een vereniging, al is het een functie die hopelijk niet nodig zal zijn. Als er dingen spelen binnen de vereniging die niet zouden moeten, zoals seksuele intimidatie, pesterijen of andere vormen van grensoverschrijdend gedrag, dan is het belangrijk dat je hier niet mee blijft zitten, maar er melding van kunt maken. De VCP is dan binnen de vereniging de aangewezen persoon hiervoor. Ik zal dan je verhaal aanhoren en je op weg helpen naar hulp.

Op de site van de NeVoBo staat het volgende:

Vertrouwenscontactpersoon clubs en Nevobo

De Vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen de sportclub of -bond het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. De VCP helpt melders graag op weg naar hulp, maar is er ook om preventief beleid op te zetten. Elke sportbond heeft een VCP, tot nu toe heeft bijna 40% van de sportclubs er ook één. Bij ons, de Nevobo, is Janine Pleizier de VCP, te bereiken via mail of bel 06  4631 7335.

(https://www.nevobo.nl/besturen-organiseren/veilig-sport-klimaat-vsk/seksuele-intimidatie/ )

 

 

Steun VCC’92 a.u.b. via Sponsorkliks

Shirtsponsors VCC’92

Pfannini Schoenmode

Tip ICT

Bennis Uitvaart

Buyten Products

Moto Dick

VCC'92 in sociale media