Het vijftiende jeugd volleybal kamp kwam tot stand na een onverwachte wending. Daar waar werd verwacht dat we met weer samen met Clamdycke een kamp neer zouden zetten, werd begin 2017 bekend dat in CD verschillende initiatieven ontstaan waren om zelf een jeugdkamp te organiseren. Hierop bedacht de kampcommissie een aantal varianten, waaruit gekozen werd voor de opzet als jubileum editie, die open zou staan voor een ieder die ooit was meegeweest. De roemruchte analen werden geopend en een lijst van honderden ex deelnemers samengesteld. Deze zijn allen benaderd, per post, e-mail en / of telefonisch, en uitgenodigd om mee te gaan. De binding met dit evenement blijkt echter snel te verwateren; welgeteld één deelnemer die geen lid meer is, is mee geweest (deze deelnemer heeft zich dan wel weer uitstekend vermaakt).

Het inschrijven via een de website liep volledig verkeerd, doordat gelijkertijd met de inschrijfperiode, de website van VCC verhuisd werd. Uiteindelijk hebben iedereen handmatig ingeschreven en  niemand gemist (denken we), en ook het kampgeld ‘met de hand’ over laten maken.

Het thema stond al sinds de vorige evaluatie vast op Horror en de begeleiding heeft werkelijk alle registers open getrokken, tot aan een heus chainsaw massacre aan toe. Hulde aan deze ploeg! Wij bedanken de club voor de koffie, en Jan Bark Hoveniers voor de aanhanger. Ook kregen we weer voor een heel zacht prijsje de barbecue met vlees van Cor Tromp op het marktplein.

De opzet van het volgende kamp zal mee moeten bewegen met de leeftijdsopbouw van de deelnemers. Er is een stabiele groep die al heel lang mee gaat, en we kunnen er wel op rekenen dat ook in 2018 de belangstelling voor een kamp er is. De kampcommissie kijkt dus nadrukkelijk ook weer naar andere locaties. Voorlopig is de datum vastgesteld op het eerste weekend van juni (een optie op Uitgeest is aangevraagd).

Vriendelijke groet, namens de kampcommissie,

Ivor Nadort